Programmet for Nord-Als Musikfestival 2015

Musikken 2015

Fredag Gårdscenen

14:15 : Åbningstale
14:30 : Bruce Guthro
16:55 : Esben Just Trio
19:20 : Mikael K & Klondyke
21:45 : Go Go Berlin
24:10 : Wafande

Fredag Parkscenen

14:00 : Festivalpladsen åbner
15:45 : Østkyst hustlers
18:10 : Christopher
20:35 : Queen Machine
23:00 : D-A-D

Lørdag Gårdscenen

11:30 : Sko/Torp
14:15 : The White Album
16:45 : Vejgaard Taarnblæserlaug
19:15 : Nalle and his Crazy Ivans
21:45 : Svenstrup Vendelbo
24:10 : Backseat

Lørdag Parkscenen

11:00 : Festivalpladsen åbner
12:45 : Lars Lilholt band
15:30 : Topgunn
18:00 : Birthe Kjær
20:30 : Mads Langer
23:00 : Kato & Friends

Program 2015ÅbningstaleBruce GuthroEsben Just TrioMikael K & KlondykeGo Go BerlinWafandeØstkyst hustlersChristopherQueen MachineD-A-DSko/TorpThe White AlbumVejgaard TaarnblæserlaugNalle and his Crazy IvansSvenstrup VendelboBackseatLars Lilholt bandTopgunnBirthe KjærMads LangerKato & Friends
Crewnet: Hjælper Tilmelding
App: Android App
Billetsalg: Køb din billet her
Kontakt: nordals@musikfestival.dk
Facebook: Facebook - Nord-Als Musikfestival

Åbningstale

Åbningstalen holdes i år af Benny Engelbrecht

Bruce Guthro

Prisbelønnet, canadisk historiefortæller lægger vejen forbi Nord-Als Den canadiske sangskriver og historiefortæller, Bruce Guthro, er herhjemme nok mest kendt som forsanger i den populære, skotske supergruppe, Runrig, men har langt forinden etableret sig en folkekær og prisbelønnet troubadour i sit hjemland Canada, og efterhånden også skabt sig et omdømme herhjemme som soloartist. Med indlevende fortællinger fra hjemegnen Nova Scotia, slår Guthro sine musikalske folder i grænselandet mellem pop, folk og jazz, og vil til sommer forsøge at nå helt ind i hjertet på publikum til Nord-Als Musikfestival med sine medrivende sange og historier.

Esben Just Trio

Swingende trio med karismatiske Esben Just i front Med den altid karismatiske Esben Just i front, Niels Ratzer på trommer og Ole Skipper på bas byder Esben Just Trio på medrivende New Orleans-swing, som kun de kan gøre det! Senest har Esben Just kunne høres på DR’s P4 og P5 med sangen ”Don’t You Cry Out”, og netop som sangen antyder, så er Esben Just Trio ikke for dem af et stille sind, men derimod henvendt til fest og farver. Forvent ægte og kærlighedsfyldt New Orleans-stemning!

Mikael K & Klondyke

En af Danmarks bedste og mest originale sangskrivere Den nordjyske folk-sanger Mikael K er af mange kendt som en særdeles kompetent sangskriver og tekstforfatter, og modtog, med sit band Klondyke, i 2012 en statuette i kategorien ”Årets Sangskriver” ved DMA-folk-awards for udgivelsen ”Udkantsland – Sange Fra Skæve Danmark Vol. 1”. Senest udkom så den anmelderroste opfølger, ”Sange Fra Nord”, hvorpå Mikael K endnu engang beviser sit enorme talent for at skrive velkomponerende og oprigtige sange. ”Sange Fra Nord” er således en række musikalske portrætter af skæve, nordjyske personligheder, som Mikael K & Klondyke næste sommer vil præsentere for publikum på Nord-Als i en rolig og eftertænksom atmosfære.

Go Go Berlin

Århusiansk rockstjerneskud af internationalt format. Siden udgivelsen af debutalbummet ”New Gold” i 2013, er det for alvor gået stærkt for drengene i Go Go Berlin. Bandet har således alene det sidste år spillet over 120 koncerter i en række forskellige lande, som f.eks. USA, Kina, Indien, Tyskland og ikke mindst Danmark. Go Go Berlin vakte ligeledes stor opsigt på tysk tv, da de i foråret 2014 optrådte til finalen af Heidi Klum’s ”Germany’s Next Top Model” foran millioner af seere, og til sommer lægger det fremadstormende band således også vejen forbi Nord-Als!

Wafande

TV-kendt sanger med rødder i dancehall Den dansk/fransk/afrikanske urban-sanger Wafande gjorde sig i 2011 for første gang bemærket herhjemme med hitsinglen ”Gi’ Mig Et Smil”, som blev årets sommerhit og hurtigt gik nr. 1 på den danske hitliste. Året efter vendte Wafande så tilbage med debutalbummet ”Du Ved Det”, som også straks gik i top-5 på hitlisten, og senest er han nu aktuel med sit andet album ”Nyt Land” og singleforløberen ”Django”. Wafande, som er en del af dancehall-kollektivet Donkey Sound, er desuden et kendt ansigt fra TV2, hvor han i to sæsoner har været dommer på ”Voice Junior”, og tidligere også deltager i musikprogrammet ”Toppen Af Poppen”.

Festivalpladsen åbner

Dørene åbnes til Nord-Als Musikfestival 2014.

Østkyst hustlers

Danske hip-hop legender tilbage i bedste hustlerstil! Østkyst Hustlers kan i 2015 fejre 20 års jubilæum for udgivelsen af debutalbummet ”Verdens Længste Rap”, som i midten af 90’erne lagde fundamentet for den efterfølgende, kæmpe kommercielle succes, der kom i 1996 med opfølgeren ”Fuld Af Løgn”, og hitsinglerne ”Han får for lidt” og ”Hustlerstil”. De senere år har trioen, som består af Jazzy H, Bossy Bo og DJ Peyk, efter en længere pause, igen indtaget de danske spillesteder og festivaller, og imponeret publikummer og anmeldere med deres medrivende liveshow. Hustlerne er tilbage!

Christopher

Dansk popkomet klar til at indtage Nord-Als! Christopher har i de senere år stormet frem på hitlisterne, og lagt Danmark, og i særdeleshed den kvindelige befolkning, ned med albummet ”Told You So” og hits som ”Twerk it like Miley” og ”Crazy”. Den krøltoppede popkomet er således nu på vej ind i dansk musiks absolutte superliga, og tog til seneste Danish Music Awards da også statuetter med hjem for både ”Årets Danske Popudgivelse” og ”Årets Publikumspris”. Oplev Christopher live på Nord-Als Musikfestival 2015.

Queen Machine

”Nordeuropas bedste tributeband” i en verdensklasse fortolkning af Queens største klassikere. Queen Machine har gennem de sidste par år taget danske spillesteder og festivaler med storm, og markeret sig som et af landets mest underholdende tributebands. Med den karismatiske og altid velsygnende Bjarke Baisner i front, portrætterer Queen Machine et af rockhistoriens allerstørste bands til nærmest perfektion, og serverer en stribe af klassiske hits, som ”We are the champions”, ”We will rock you”, ”Somebody to love” og ”Bohemain rhapsody”, som kun Queen selv ville kunne gøre det bedre. Glæder jer til et rockbrag i særklasse!

D-A-D

Danske rocklegender i særklasse Det legendariske danske rockkoryfæer D-A-D kunne i 2014 fejre 30 års jubilæum med udgivelsen af et dobbelt opsamlingsalbum, 30 koncerter på de danske spillesteder, 30 i Europa og 30 i på festivaler i ind- og udland. Således beviste de fire rutinerede herrer i bandet, at på trods af de mange år i gamet, langt fra er udbrændte, og stadig bærer på samme vildskab som i sin tid skabte rockklassikere som ”Sleeping My Day Away”, ”Bad Craziness” og ”It’s After Dark”. D-A-D har altid også været garant for et ekstraordinært sceneshow, og denne sommer på Nord-Als Musikfestival er ingen undtagelse. Glæd jer til en optræden i særklasse fra et af Danmarks absolut største rockorkestre!

Sko/Torp

Storhittende 90’er poprock-duo. Nord-Als Musikfestival får i 2015 ligeledes fornøjelsen af den storhittende poprock-duo, Sko/Torp, som efter flere års stilhed atter er tilbage på de danske landeveje. Duoen opnåede i starten af 90’erne stor succes med debutalbummet, og singlen af samme navn, ”On A Long Lonely Night”, som gik hen og solgte over 200.000 eksemplarer. I 2010 kom duoens seneste udspil ”Heartland”, som året efter også formåede at gå guld, og duoen er nu efter længere tids fravær, endelig tilbage i rampelyset.

The White Album

Langskægget trio med følelserne uden på tøjet Den langskæggede trio i The White Album spiller uforfalsket og dybfølt folk med deres egen særlige ”nordiske melankoli” over sig. Trioen, som tager sit navn efter det ikoniske Beatles-album fra 1968, udkom i 2014 med deres længeventede debutalbum ”The Quiet Strum”, hvis bløde lydbillede er skabt i samarbejde med Kashmir-trommeslager Asger Techau. Sidenhen har The White Album med stor succes optrådt i både Go’ Morgen Danmark og til Kronprinsparrets Priser på landsdækkende tv, og turneret landet tyndt. Til sommer står Nord-Als Musikfestival så for skud.

Vejgaard Taarnblæserlaug

Specialister i hornmusik, oktoberfest og fadøl. To trompeter, to trækbasuner, en tuba, en harmonika, en trommeslager og ikke mindst, den karismatiske forsanger Fritz Algemeine, danner til sammen rammen om et tyrolerinspireret show uden sidestykke. Det 7 personers store hornorkester, Vejgaard Taarnblæserlaug, har således specialiseret sig i alternative fortolkninger af hits fra såvel fordums tid som de senere år, hvor både Mozart, AC/DC, Madonna og Aqua kommer under kærlig behandling. Gør klar til oktoberfest allerede i juni!

Nalle and his Crazy Ivans

-Genopstået dansk bluessanger Den folkekære danske sanger, Rock Nalle, hittede i 1960’ og 70’erne med en række levende fortolkninger af amerikanske blues-klassikere, som f.eks. ”Midnight Hour”, ”Little Lonely One” og ikke mindst, den danskoversatte ”Go’e Gamle Fru Olsen”. Efter en årrække ude af rampelyset, er Rock Nalle nu tilbage med hans med backing-bandet ”Crazy Ivans”, som han igen har fundet kærligheden til blues-musikken sammen med. Nalle and His Crazy Ivans gæster til sommer Nord-Als festivalen.

Svenstrup Vendelbo

Populær DJ- og producer-duo med ekspertise i nattelivet Den platin- og guldvindende DJ- og producer-duo Svendstrup & Vendelboe har siden begyndelsen i 2010 taget springet fra remix-kunstnere til selv at producere massive pophits, hvor b.la. sangere som Christopher, Karen og Nadia Malm har medvirket på. Duoen har ligeledes taget det danske natteliv med storm med deres kombinerede live- og DJ-set, og markeret sig som et af de største navne på den stærkt populære EDM-scene herhjemme med deres klubvenlige kombination af house og pop.

Backseat

-Ikonisk dansk orkester med storsyngende Ivan Pedersen i front. Gennem knap 25 år har det ikoniske, danske poprock-orkester Backseat turneret landet tyndt, udgivet 7 anmelderoste albums og opnået 8 Grammy-nomineringer på deres vej. Det rutinerede band er til stadighed garant for gode melodier og solidt instrumentalt håndværk, og med den storsyngende Ivan Pedersen i front, er Backseat anno 2015 igen klar til at indtage de danske landeveje, som i denne omgang også fører dem forbi Nord-Als Musikfestival. Gør klar til en gedigen musikalsk oplevelse!

Festivalpladsen åbner

Så åbner vi igen

Lars Lilholt band

Legendarisk , dansk folkehelt lægger vejen forbi Nordborg Slot. Lars Lilholt Band har igennem 30 år henrykket det danske musikpublikum med deres alsidige fortolkning af klassisk folk-rock, hvor tidsløse hits, som ”Kald det kærlighed”, ”Onkel Christian” og ”Ofelia”, har bidraget til, at ”de lyse nætters orkester” i dag er et af Danmarks mest populære. Lars Lilholt Band udgav senest det 4-dobbelte opsamlingsalbum ”Manifest”, som for det populære orkester, markerer en lang og gloværdig karriere. Lars Lilholt med band kan til sommer også opleves på Nord-Als-festivalen.

Topgunn

Dansk dancehall-stjerne med hang til store numser. Topgunns karriere har siden udgivelsen af debutalbummet ”21” i 2013 for alvor taget fart, hvor singler som ”Tilbud” og ”Døgnflue” var med til at sprede en bølge af dancehall i Danmark. I 2014 fulgte den unge sanger og rapper så op med singlen ”Man kan ikke stole på en pige med en lille røv” og EP’en ”Mig og mit hoved”, som kastede hittet ”Kongens Have” af sig. Topgunn er i 2015 klar med nyt album og er ligeledes at finde som dommer på TV2s nye, store talentshow, ”Danmark har talent”. Til sommer kan han så også opleves live på scenen til Nord-Als Musikfestival.

Birthe Kjær

Dronningen af dansktop klar til Nord-Als Musikfestival 2015! ”Pas På Den Knaldrøde Gummibåd”, ”Sommer og Sol” og ”Tennessee Waltz” er blot et fåtal af de mange hits, som dronningen af dansktoppen, Birthe Kjær, og hendes ni mand store ”Feel Good Band” næste år kan præsentere for publikummet på Nord-Als. I en blanding af dansk- og engelsksprogede klassikere, som f.eks. afslutningsnummeret ”My Way”, et Melodi Grandprix-medley og en lang række af Birthes egne sangperler, byder Birthe Kjær med band op til dans og fællessang på næste års festival.

Mads Langer

-Succesfuld sangskriver med musik i blodet Mads Langer har siden opvæksten i Skive haft musikken flydende frit i blodet. Med sin karismatiske stemme og kvalitetsbevidste sangskrivning har dette sidenhen ført en stor karriere både herhjemme og i udlandet med sig, hvor Mads har toppet hitlisterne herhjemme og i Tyskland, Schweiz og Italien. Det seneste album ”In These Waters” gik således direkte ind som nr. 1 på den danske albumhitliste, og Mads Langer er desuden blevet hyldet som ”Ugens Album” hos britiske BBC og hitsinglen ”You’re Not Alone”, som den mest spillede på dansk kommerciel radio i 2010.

Kato & Friends

-Storstreamende dansk stjerne-DJ Med over 60.000.000 streams på Spotify og yderligere 25.000.000 på Youtube har den danske stjerne-DJ, Kato, været et af de varmeste navne herhjemme de senere år. 15 guld- og platinsingler i streg og et større musikalsk samarbejde med verdensstjernen Snoop Dog taler ligeledes for sig selv, og således er Kato gået fra blot at være en landskendt DJ til et internationalt anerkendt navn. I foråret 2015 er Kato igen aktuel med nyt album. Oplev ham live på Nord-Als Musikfestival 2015!