Programmet for Nord-Als Musikfestival 2016

Musikken 2016

Fredag Gårdscenen

14:05 : Åbningstale
14:15 : David Knopfler
16:45 : The Powls
19:15 : Jonah Blacksmith
21:45 : Patrick Dorgan
24:15 : Kongsted

Fredag Parkscenen

14:00 : Festivalpladsen åbner
15:30 : Djämes Braun
18:00 : Dodo & The Dodos
20:30 : Joey Moe
23:10 : Kim Larsen

Lørdag Parkscenen

11:00 : Festivalpladsen åbner
13:00 : johnny Madsen
15:30 : Cisilia
18:00 : Stine Bramsen
20:30 : Suspekt
23:10 : Magtens Korridorer

Program 2016David KnopflerThe PowlsJonah BlacksmithPatrick DorganKongstedDjämes BraunDodo & The DodosJoey MoeKim LarsenStig Møller og Peter Ingemann TrioHverdagens HelteElectric GuitarsLloyd Jones & Shaky GroundJulias MoonItalo Brothersjohnny MadsenCisiliaStine BramsenSuspektMagtens Korridorer
Billeder 2016: Billeder
Kontakt: nordals@musikfestival.dk
Facebook: Nord-Als Musikfestival

Åbningstale

Åbningstalen holdes i år af xx

David Knopfler

I slutningen af 1970’erne dannede David Knopfler sammen med sin bror Mark, gruppen Dire Straits. Her var han bl.a. med til at skrive og indspille de to albums ”Dire Straits” og ”Communique” og kæmpehittet ”Sultans Of Swing”, inden han i 1980 forlod bandet. Sidenhen startede han en succesfuld karriere som singer-songwriter, der nu efterhånden strækker sig over 4 årtier og indeholder adskillige populære udgivelser. David Knopfler vil på Nord-Als Musikfestival 2016 præsentere de bedste sange fra hans nu over 30 år lange solokarriere.

The Powls

Festmaskinen The Powls er på sommerens Nord-Als Musikfestival klar til at blæse publikum omkuld med deres særegnede liveshow, som har det erklærede mål at skabe fest, stemning og gang i den, hvor end det fremføres. Med over 1000 jobs til firmafester, byfester, festivaler, private arrangementer og ”andet basseralle” gennem de sidste 23 år, er The Powls et bundrutineret festband, og der venter publikum en kæmpe musikalsk og humoristisk oplevelse, når de 4 x Powl til sommer gør deres entré på scenen.

Jonah Blacksmith

Alternativt folk-ensemble fra ”Udkantsdanmark” Brødrene Simon og Thomas Alstrup har under det fælles pseudonym Jonah Blacksmith videreført deres musikalske ophav fra ”udkanten af Danmark”, hvor de er vokset op. Her lærte bedstefaren dem de musikalske dyder, og sammen med backingorkesteret ”The Northern Trail” har Jonah Blacksmith de senere år turnéret land og rige rundt med deres alternative folk. I 2014 udgav Jonah Blacksmith deres selvbetitlede debutalbum, som til seneste DMA Folk-prisuddeling blev belønnet med nomineringer i ”Årets Album” og ”Årets Sanger”.

Patrick Dorgan

Radiovenlig soulpop-sensation Patrick Dorgan har med nummeret om the one that got away, ”Marilyn”, unægtelig begået et af 2015’s største radiohits. Den fremadstormende danske soulsanger sendte i 2015 også debutalbummet ”Painkillers” på gaden, som foruden ”Marilyn”, også indeholder singlerne ”On the Way Down” og den stormfulde nye ballade ”Bitter”, der begge også har modtaget stor kærlighed i radioen. Live har Patrick Dorgan bl.a. kunne opleves som ”special guest” på Lukas Graham udsolgte danmarksturné, og nu kan du også få fornøjelsen af ham, når han til sommer aflægger visit på Nord-Als Musikfestival.

Kongsted

Dobbelt-platinvindende dansk DJ Kongsted brød første gang gennem lydmuren herhjemme i 2013 med det dobbelt-platinvindende monsterhit ”Chuck Norris”, som er blevet streamet over 10 millioner gange på Spotify, og året efter gjorde, at den københavnske DJ og producer løb med 3 priser, og blev den mest vindende artist ved Danish DJ Awards 2014. Kongsted er desuden også et brandvarmt livenavn, der de seneste 2 år, har spillet mere end 600 jobs på de hotteste klubber verden over, foruden at være hus-DJ på natklubben Zen i København. Kongsted lægger i sommeren 2016 vejen forbi Nord-Als Musikfestival.

Festivalpladsen åbner

Dørene åbnes til Nord-Als Musikfestival 2016.

Djämes Braun

De er de færreste herhjemme, der har kunne undgå at stifte bekendtskab med ”danskhall”-duoen Pilfinger og Kenno, også kendt som Djämes Braun. Med hele 9 hitsingler, bl.a. landeplager som ”Kom og giv mig alle dine penge”, ”Duft af bacone”, ”Inficeret” og ikke mindst ”Fugle”, har Djämes Braun indkasseret millioner af streams på Spotify og Youtube, tonsvis af radioairplay og et utal af topplaceringer på de danske hitlister. Gør klar til fest, når Djämes Braun lægger vejen forbi Nord-Als Musikfestival 2016!

Dodo & The Dodos

Ultra-populært 80’er poporkester Dodo & The Dodo’s har gennem 3 årtier henrykt det danske folk med giganthits som ”Vågner I Natten”, ”Gi’ Mig Hvad Du Har” og ”Sømand Af Verden”. Siden den selvbetitlede debut fra 1986 har den populære gruppe solgt over 1,5 millioner plader, og spiller den dag i dag stadig mere end 50 koncerter om året til den fortsatte, store glæde for musikpublikummet herhjemme. Oplev Dodo & The Dodo’s på Nord-Als Musikfestival 2016!

Joey Moe

Dansk popikon med utallige hits på samvittigheden ”Yo-Yo”, ”Gi’ Mig” og ”Million” er blot få af de mange guld- og platinvindende hits, som gennem de senere år har medvirket til, at Joey Moe i dag er en af de største og mest populære popartister på den danske musikscene. I efteråret 2015 medvirkede sangeren, som dommer på TV2s Voice Junior, inden han igen i 2016 er ude med nyt musik, og klar til at indtage de danske hitlister. Gør klar til at feste og synge med, når Joey Moe kommer forbi Nord-Als på sommerens festival.

Kim Larsen

Folkekær sanger, sangskriver og gavflap Kim Larsen kunne i 2015 fejre sin 70 års fødselsdag med en opsamlingsudgivelse af hans største sange med Gasolin og i eget navn fra netop 70’erne. De sidste 20 år har Larsen tilbragt i selskab med backingorkesteret, Kjukken, med hvem han efterhånden har 9 udgivelser på samvittigheden med. I alt strækker den folkekære sanger, sangskriver og gavflaps karriere sig over de sidste 40 år, og publikum på Nord-Als Musikfestival kan således glæde sig til at synge med på tidsløse klassikere som ”Kvinde Min”, ”Rabalderstræde” og ”Midt Om Natten”, når Kim Larsen & Kjukken til sommer gæster festivalen.

Stig Møller og Peter Ingemann Trio

Der var engang for længe længe siden… Sådan starter et rigtigt eventyr, men sådan starter også fortællingen om Stig Møller, Danmarks Nationalhippie nr. 1. Stig Møller var, I rockens spæde ungdom, med til at skrive historie som guitarist I det sagnomspundne og legendariske kultorkester Stepulvene. Sammen med sin trio bestående af Peter Ingemann (fra Skousen & Ingemann) & Hans Fagt, åbner Stig Møller Gårdscenen på Nord Als Musikfestival lørdag formiddag. Kom og hør alle sangene og mærk kærligheden fra dengang blomsterbørnene var moderne og der var svaj i bukserne.

Hverdagens Helte

Dansksproget folk-pop med en snert af elektronik Bag Hverdagens Helte står tre garvede musikere med rødder i det århusianske. Trioen, som bl.a. har fortid i The Broken Beats og Peter Sommer-band, er i Hverdagens Helte gået sammen om at skrive autentisk, dansksproget folk-pop ”med en snert af elektronik”, som tager sit udgangspunkt i kærligheden, livet og landevejen. I 2016 udkommer debuten ”Der Sker Noget Om Lidt”, som bl.a. indeholder singlerne ”Vejlefjord” og ”Den Store Kærlighed”, og bandet drager efterfølgende på turné rundt i landet. Oplev ”Heltene” live på årets Nord-Als Musikfestival!

Electric Guitars

Leveringsdygtig i ekvilibristisk guitarrock Duoen Mika Vandborg og Søren Andersen har begge lange og gloværdige karrierer bag sig som backing-guitarister for en række prominente inden- og udenlandske artister. Nu har de to guitar-ekvilibrister så fundet sammen om deres kæmpestore, fælles passion for guitarrocken. Med to udgivelser i bagagen, senest ”String Fever” fra 2015, og et hav af jobs i ind- og udland, har duoen, i selskab med trommeslager Morten Hellborn og bassist Peter Kjøbsted, stablet et forrygende liveshow på benene med den guitartunge rock i centrum. Bliv ramt af ”guitarfeberen”, når Electric Guitars gæster Nord-Als Musikfestival 2016.

Lloyd Jones & Shaky Ground

Legendarisk bluesmusiker og hans danske legekammerater I mere end 25 år har den amerikanske sanger og guitarist Lloyd Jones været en af det nordvestlige USA’s mest markante blues-skikkelser - ikke blot som artist, men også som sangskriver for nogle af genrens allerstørste. Senest udkom Jones i 2013 med albummet ”Doing What It Takes”, som i mere end 3 måneder befandt sig på førstepladsen på den amerikanske blues-radiohitliste. Med sig på Nord-Als Musikfestival 2016 har Jones det rutinerede danske backingband Shaky Ground, som er et af mest benytte orkestre herhjemme indenfor blues- og roots-genrene.

Julias Moon

Uundgåelig elektropop-duo Louis Samson og Oliver Kincaid, bedre kendt som Julias Moon, debuterede tilbage i 2013 som Ugens Uundgåelige på P3 med singlen ”Bay”. Året efter tog duoen for alvor Danmark med storm med hittet ”Lipstick Lies”, som var det tredje mest spillede nummer i dansk radio i 2014, og albummet ”Fake ID Heartbreak”, som også kastede en håndfuld andre hits af sig. Senest har de to P3-favoritter hittet med de nye singler ”On The Run” og ”AM”, som ligeledes har klæbet sig fast til den danske radiosendeflade. Oplev Julias Moon live på Nord-Als Musikfestival 2016!

Italo Brothers

Tyske dansegulvsspecialister ItaloBrothers startede tilbage i 2005, da de to tyske producere Zacharias Adrian og Mathias Metten fandt sammen om passionen for dance-musikken. Siden er det blevet til et utal af massive dansegulvshits såsom ”Colours of the Rainbow”, Mike Oldfield-remaket ”Moonlight Shadow”, ”Stamp on the Ground”, ”Love Is on Fire” for kun at nævne et par stykker. Duoen kører den dag i dag stadig på højtryk, og udsendte i 2015 således en håndfuld nye singler, hvor især ”Springfield” og ”Welcome to the Dancefloor” rangerede højt på hitlisterne. Gå ikke glip af ItaloBrothers, når de til sommer tænder ild under dansegulvet på Nord-Als Musikfestival!

Festivalpladsen åbner

Så åbner vi igen

johnny Madsen

Vestjysk blueslegende Hele Danmarks Johnny Madsen vendte i 2015 endelig tilbage med det nye album ”Godt Nyt”, som allerede har kastet hits af sig som ”Godt Nyt”, ”Twitter” og ”Aldrig Mere”, og kravlet til tops på den danske albumhitliste. ”Godt Nyt” hyldes også af de danske medier, som ”det bedste Johnny Madsen-album i tyve år”, og den vestjyske blueslegende er således tilbage i storform. Med sig på Nord-Als Musikfestival 2016 tager Madsen, foruden sit faste backingband ledt an af guitarvirtuosen Knud Møller, en række af sine bedste, nye og gamle sange.

Cisilia

Fremadstormende popsensation og DMA-vinder Som blot 16-årig blev den unge popkomet Cisilia den yngste DMA-vinder nogensinde, da hun ved prisuddelingerne i 2015 løb af sted med statuetter for ”Årets Hit” og ”Årets Nye Danske Navn”. På trods af den unge alder, står Cisilia allerede bag tre hitsingler i form af ”Ring den alarm”, ”Vi to datid nu” og ”Luftballon”, som alle er fra debutalbummet ”Unge Øjne”. Med en skøn blanding af reggae/dancehall og elektroniske produktioner, er Cisilia et fremadstormende navn på den danske musikscene, og i 2016 kan du således få fornøjelsen af hende på Nord-Als Musikfestival!

Stine Bramsen

Danmarks nye popdronning Stine Bramsen er bogstaveligt talt på ”toppen af poppen”. Den forhenværende Alphabeat-sangerinde har siden lanceringen af sin solokarriere hittet stort med bl.a. ”Prototypical”, ”Karma Town” og hyldesten til kvindekønnet ”Woman”. Hendes debutalbum ”Fiftyseven” strøg også direkte ind på førstepladsen på både iTunes og den danske albumhitliste – for slet ikke at tale om hendes medvirken i seneste udgave af et særdeles populært musikprogram på Tv2. I 2016 spiller Stine Bramsen en omfattende Danmarksturné, inden turen til sommer går til Nord-Als Musikfestival.

Suspekt

Prisvindende, kontroversiel rapgruppe Den populære Albertslund-trio Orgie-E, Bai-D og Rune Rask har gennem mere end 15 år, 5 albums og utallige turnéer støt og roligt tvunget Danmark i knæ med provokerende og vulgære tekster på storhittende rap-”bangere”, såsom ”Proletar”, ”Sut Den Op Fra Slap” og senest ”Søndagsbarn”, som gæstes af Lukas Graham. Drengene i Suspekt løb til Danish Music Awards 2015 hjem med statuetter for Årets Danske Gruppe, Årets Dansk Livenavn, Årets Danske Producer og Årets Danske Urban Udgivelse for deres seneste album ”V”, og er således brandvarme, inden de i sommeren 2016 gæster Nord-Als Musikfestival.

Magtens Korridorer

Danske rockkoryfæer Magtens Korridorer kunne i 2015 fejre tiendeåret for udgivelsen af debut- og gennembrudspladen ”Friværdi”, som her blev genudgivet på vinyl og opført live på tour rundt i landet. Johan Olsen & Co. har siden ”Friværdi” sendt yderligere fire legendariske plader på gaden, som bl.a. ”Milan Allé” fra 2009 og ”Imperiet Falder” fra 2011, og påbegynder i 2016 arbejdet på den næste. Til sommer tager bandet dog en pause fra studiet for at indtage de danske festivaler - heriblandt Nord-Als Musikfestival, som dermed får fornøjelsen af de bedste sange fra Magtens Korridorers nu over 10 år lange bagkatalog.